Skip to content

Visual Steps Nieuwsbrief

Met de gratis Visual Steps Nieuwsbrief wordt u zonder enige verplichting per e-mail op de hoogte gehouden van alle nieuwe uitgaven en aanbiedingen van Visual Steps. De Nieuwsbrief verschijnt gemiddeld twee keer per maand.
Op deze webpagina kunt u zich aanmelden voor deze gratis Visual Steps Nieuwsbrief. Vul daarvoor onderstaand formulier in. Ter spambeveiliging, vink aan dat u geen robot bent.

Aanmelden

Ik wil mij aanmelden voor de Visual Steps Nieuwsbrief:


Afmelden

Wilt u zich bij nader inzien afmelden, dan kan dat via de link onderaan de nieuwsbrief. Het kan ook door uw e-mailadres hieronder in te vullen.
Ik wil mij afmelden voor de Visual Steps Nieuwsbrief:


E-mailadres wijzigen

Om uw e-mailadres te wijzigen, meldt u zich eerst af met uw oude e-mailadres. Daarna meldt u zich weer aan met uw nieuwe e-mailadres.


Archief Visual Steps Nieuwsbrieven

Klik op één van de onderstaande links om de desbetreffende Visual Steps Nieuwsbrief te lezen:

 • 19 december 2022 -

  Nieuwe titel over iPadOS 16 en hoger
  Onderaan deze nieuwsbrief staat ook informatie over Windows 11

 • 20 april 2022 -

  Belangrijke informatie met betrekking tot het bestellen van boeken via de webshop van Visual Steps.

 • 13 december 2021 -

  Drie nieuwe titels over Windows 11
  Onderaan deze nieuwsbrief staat ook informatie over iPadOS 15 en iPhone IOS15.

 • 12 mei 2021 -

  Een selectie van onze beste boeken
  Aan de slag met Windows 10? Of zoekt u informatie over de internetbrowser Google Chrome of het e-mailprogramma Gmail? In deze nieuwsbrief vindt u boeken die hier zeer geschikt voor zijn en werken aan de hand van onze bekende stap-voor-stapmethode.

 • 16 december 2020 -

  Visual Steps wenst u fijne feestdagen en vooral een gezond nieuwjaar!
  Wij hebben hieronder nog een aantal mooie boeken voor onder de kerstboom voor u geselecteerd.

 • 27 november 2020 -

  Mooie cadeaus voor het heerlijk avondje
  Sinterklaas is weer in het land en voor we het weten is het Pakjesavond. Weet u nog niet wat u op uw verlanglijstje moet zetten? Wij hebben een aantal kleine, praktische en (eigenlijk) onmisbare cadeautjes voor u geselecteerd.

 • 24 november 2020 -

  Ideeën voor het verlanglijstje
  Hoe we dit jaar Sinterklaas en de feestdagen zullen vieren, zal misschien anders zijn dan andere jaren. Maar wat niet anders is, is dat ook dit jaar, deze dagen gepaard gaan met (grote of kleine) cadeaus. Om u te voorzien van inspiratie, voor uzelf, uw kinderen, kleinkinderen of andere dierbaren, deze tips van ons.

 • 28 oktober 2020 - Het najaar brengt nieuwe boeken met zich mee!
  In de komende weken verschijnen er bij Visual Steps een aantal mooie nieuwe titels. Er is weer een nieuwe update voor de iPhone en iPad beschikbaar; iOS 14 en iPadOS 14. Heeft u iOS 14 of iPadOS 14 al op uw iPhone of iPad staan? Wij wel en binnenkort verschijnen de handleidingen over deze nieuwe update!
  En voor iedereen die meer uit LinkedIn wil halen, hebben wij het boek Spring eruit met LinkedIn gemaakt. Dit boek is zeer geschikt voor ondernemende zzp'ers, freelancers en MKB.
 • 24 juli 2020 - Zomer met Visual Steps en Visual Steps educatief
  Wilt u structuur aanbrengen in de documenten op uw computer? Zorg voor een duidelijk overzicht met behulp van deze uitgave Werken met mappen en bestanden en back-uppen in Windows 10. In het boek Scratch 3.0 maak je kennis met Scratch. Je leert omgaan met het Scratch-venster en een paar andere onderdelen van de programmeertaal. Je kunt daarna al snel je eerste kleine programma maken en opslaan. Ook in deze nieuwsbrief uitleg over de nieuwste titels van Visual Steps Educatief.
 • 16 juni 2020 - Bijna vaderdag!
  Vaderdag staat weer voor de deur. Heeft u nog geen cadeautje gevonden? Dan is een van deze boeken misschien iets voor hem!
 • 3 april 2020 - Houd contact met elkaar! deel 2
  In onze laatste nieuwsbrief hebben we een gratis handleiding aangeboden om contact te houden met WhatsApp. Dit is een fijn programma om mee te werken, maar niet iedereen kan hier gebruik van maken. Daarom zijn we hard aan het werk gegaan de afgelopen week, om u te kunnen voorzien van handleidingen voor Skype en voor FaceTime.
 • 19 maart 2020 - Houd contact met elkaar!
  Wat zijn we allemaal in een vreemde en onzekere tijd belandt. Voor velen is het 'aan huis gebonden zijn' een hele opgave.
 • 20 december 2019 - Inspiratie voor de feestdagen!
  In de laatste nieuwsbrief van 2019 wensen wij iedereen fijne kerstdagen en een gezond en goed nieuwjaar!
  Wij hebben hieronder nog een aantal mooie boeken voor onder de kerstboom voor u geselecteerd.
 • 19 november 2019 - Nieuwe updates van iPad en iPhone, vraagt om nieuwe boeken!
  Ieder jaar brengt Apple een grote update uit voor zowel de iPhone als de iPad. En dit jaar zijn de veranderingen voor de iPad zelfs nog iets drastischer met het vernieuwde iPadOS. Een eigen besturingssysteem voor de iPad, waardoor hij dichter in de buurt van een laptop komt. iOS 13 en iPadOS werken sneller, bevatten o.a. een compleet nieuwe look, nieuwe mogelijkheden in Foto's en de bewerking hiervan en vernieuwde apps.
 • 25 september 2019 - Tijd voor de grote schoonmaak van uw pc
  Heeft u ook zo'n trage computer waarbij het opstarten heel lang duurt? Dan kan een grote opruimbeurt voor de computer heel veel helpen! Het opruimboek voor de computer geeft u alle handvatten om onder andere overbodige software te verwijderen en uw bestanden te ordenen. Ook Werken met Facebook voor senioren - geheel herziene versie is nu verkrijgbaar.
 • 31 juli 2019 - Onze nieuwste uitgaves liggen nu in de winkel
  In de Samsung Galaxy tablet met Android 8 leert u stap voor stap werken met de belangrijkste functies op de Samsung Galaxy tablet met Android 8 (Oreo). Leer alles over de werking van uw digitale camera met het boek Inzicht in fotografie. 2 nieuwe titels verschenen in onze Educatieve reeks: Leren en oefenen met breuken voor groep 7 en 8 en Leren en oefenen met ontleden voor groep 7 en 8.
 • 3 juli 2019 - Onze nieuwste uitgaves liggen nu in de winkel
  Het Raspberry Pi project handboek is een beginnersboek geschikt voor iedereen die houdt van elektronica en programmeren. Wilt u een website, maar er niet teveel geld aan uitgeven? Met het handige stap-voor-stapboek Maak uw website met WordPress en de gratis webdienst WordPress maakt u snel een mooie, professionele website. Leer alles over de werking van jouw digitale camera met het boek Inzicht in fotografie. Leer de basisbegrippen en -technieken die essentieel zijn voor het maken van betere digitale foto's.
 • 14 mei 2019 - Onze nieuwste uitgaves
  Nu verkrijgbaar! De tweede editie van Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker. Speciaal geschreven voor starters die nauwelijks (of nooit) eerder hebben gewerkt op een computer. Binnenkort verkrijgbaar: twee compacte gids over Word en Excel.
 • 1 febuari 2019 - Nieuw verschenen bij Visual Steps
  De afgelopen maand zijn we hard bezig geweest om een aantal titels (weer) in de winkel te krijgen. Zo werken we momenteel aan de nieuwe serie over de nieuwste versie van Microsoft Office en hebben we een gids gemaakt over het nieuwste besturingssysteem van de Mac-computers.
 • 12 december 2018 - Inspiratie voor de feestdagen!
  Het is weer december en de feestdagen staan voor de deur. Viert u dit ook met cadeautjes en veel gezelligheid? Wij hebben een aantal mooie boeken die u wellicht op uw verlanglijstje wilt zetten.
 • 20 november 2018 - Nu verkrijgbaar! iPad voor senioren met iOS 12 en hoger
  Heeft u een iPad en wilt u er graag mee leren werken, dan is deze titel uitermate geschikt voor u! Er wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de iPad werkt, hoe u verbinding maakt met wifi en het mobiele netwerk en hoe u de iPad instelt.
 • 24 oktober 2018 - Windows 10 voor senioren deel 1 en deel 2 - tweede editie
  Dit is de ideale serie boeken voor senioren die al kunnen werken met een eerdere versie van Windows en op hun pc of laptop aan de slag willen met Windows 10. In deze tweede editie komen alle belangrijke onderwerpen aan de orde en worden de wijzigingen uit de laatste updates besproken. Raak in korte tijd vertrouwd met Windows 10 door onze stap-voor-stap-methode.
  Binnenkort verkrijgbaar: iPad voor senioren met iOS 12 en hoger
 • 28 september 2018 - Zorg dat u veilig internetbankiert en uw privacy goed gewaarborgd wordt!
  Is uw computer veilig voor internetbankieren en online winkelen? U moet er toch niet aan denken dat uw persoonlijke gegevens op straat liggen of uw bankrekening wordt geplunderd! Beveiliging van de computer en privacy bewaren bij het surfen op internet is erg belangrijk. Maar welke maatregelen moeten er genomen worden om veilig gebruik te maken van internet zonder virussen op de pc te krijgen? In dit gebruiksvriendelijke boek wordt stap voor stap besproken hoe u de computer beveiligt tegen virussen en spyware.
 • 11 september 2018 - Komt u ook naar de 50PlusBeurs?
  Ook de komende editie van de 50PlusBeurs is Visual Steps aanwezig. Dit jaar vindt u ons bij de stand van HCC. Voor een leuk dagje uit is deze beurs een uitstekende keuze en al 26 jaar 's werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen.
 • 31 augustus 2018 - Onze website is in een nieuw jasje gestoken
  Mogelijk heeft u het al opgemerkt, en misschien ook niet, maar onze website is vernieuwd. Met een frisse uitstraling en indeling hopen wij dat u alles kunt vinden op de website.
  Test het met de Fotografiequiz van SeniorWeb en maak kans op een camerapakket t.w.v. € 399,-!
 • 2 augustus 2018 - Nieuw! Werken met een Samsung telefoon met Android 8
  Dit boek helpt om vertrouwd te raken met een telefoon met Android versie 8, ook wel Oreo genoemd. In dit stap-voor-stapboek leert u omgaan met verschillende functies van deze smartphone.
 • 2 juli 2018 - Vers van de pers! iCloud
  iCloud is de online opslagdienst van Apple voor onder andere foto's, video's, contacten, afspraken, bladwijzers, boeken en muziek. Met iCloud is het mogelijk bestanden online op te slaan en te synchroniseren (gelijkmaken) met een iPhone, iPad en Mac. iCloud zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle afspraken, bladwijzers, foto's, video's en notities op alle apparaten beschikbaar zijn. Dit boek behandelt stap voor stap alle mogelijkheden van iCloud.
 • 12 juni 2018 - Mooie titels om cadeau te doen voor Vaderdag!
  In deze nieuwsbrief staat een aantal cadeau tips voor Vaderdag. Uiteraard kunt u uzelf ook altijd een mooie titel van uitgeverij Visual Steps cadeau doen!
 • 24 mei 2018 - Twee nieuw verschenen titels bij uitgeverij Visual Steps
  Het boek Crash course programmeren in Python is een snelle maar diepgaande introductie in programmeren met Python. Hoe leuk is het om te knutselen en tegelijkertijd te leren? Dat kan met de micro:bit! In het boek Projectgericht programmeren met de micro:bit ga je met deze slimme minicomputer aan de slag en leer je programmeren met behulp van de Microsoft Blocks Editor.
 • 1 mei 2018 - Twee nieuwe titels en denk ook even aan Moederdag
  In het boek Spelenderwijs programmeren in Scratch worden via programmeren coole spellen gemaakt! Maak je klaar om asteroïden te vernietigen, te basketballen en vliegend fruit te snijden! Met het boek Office 2016, 2013 en Office 365 leert u stap voor stap en efficiënt werken met de programma's Word (tekstverwerken), Excel (rekenen), PowerPoint (presentaties maken) en Outlook (e-mailen). Daarnaast staan als extra op de website bij dit boek diverse aanvullende bestanden met direct toepasbare voorbeelden voor zakelijke toepassingen.
 • 4 april 2018 - Interessante boeken van uitgeverij Visual Steps
  Leer de fijne kneepjes van het uitgebreide fotobewerkingsprogramma Photoshop CC kennen. Visual Steps introduceert Visual Steps Educatief: oefeningenboeken om zelfstandig te oefenen met taal, rekenen en studievaardigheden voor groep 7 en 8. Door de stap-voor-stapinstructies in het boek Basisboek PowerPoint 2016 en 2013 leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies. Dit praktische boek is zeer geschikt voor thuis of in cursusverband.
 • 9 maart 2018 - Uw belangrijke gegevens bij elkaar en diverse interessante computerboeken
  Wat weet u over het digitaal regelen van overheidszaken? Doe de Quiz van SeniorWeb en maak kans op een iPad! De eenvoudig te volgen voorbeelden in het boek Programmeer je eigen iPhone en iPad apps laten u of uw kinderen of kleinkinderen op een speelse manier starten met het creëren van apps. Leer stap voor stap werken met MacOS Sierra of MacOS High Sierra.
 • 31 januari 2018 - Recent verschenen nieuwe boeken
  Fotobewerking met Photoshop Elements, het stap-voor-stapcursusboek over Adobe Photoshop Elements. Doelgerichte zoekmachineoptimalisatie met het boek Doelgerichte SEO, een praktisch stappenplan om te scoren in Google.
 • 5 januari 2018 - Visual Steps wenst u een goed 2018 toe!
  Visual Steps wenst u een goed 2018 toe waarin we u veel plezier en gemak wensen bij het werken op de pc, tablet of smartphone. We hopen dat we u ook in 2018 weer veel kunnen leren door middel van onze boeken. In deze nieuwsbrief krijgt u een aantal suggesties.
 • 16 november 2017 - Het Windows 10 updateboek is verschenen
  Blijf op de hoogte van alle nieuwe en vernieuwde opties in Windows 10 met het boek Het Windows 10 updateboek. U leest onder andere over de verbeterde indeling en mogelijkheden van het menu Start en handige instellingen in het Instellingen-venster. U maakt ook kennis met allerlei slimme opties in de internetbrowser Edge, waarmee het surfen een stuk makkelijker wordt. Daarnaast kunt u met de app Foto's in een handomdraai een video maken van uw foto's en video's, compleet met effecten en muziek. En in de nieuwe tekenapp Paint 3D maakt u heel makkelijk uw eigen 3D-tekeningen.
 • 31 oktober 2017 - Leer snel en gemakkelijk werken met uw iPad
  Ga met het boek iPad voor senioren met iOS 11 en hoger aan de slag om te leren werken met de verschillende functies en apps van uw iPad met iOS 11. Onze uitgave iCloud behandelt stap voor stap alle mogelijkheden van iCloud. Met iCloud kan de gebruiker bestanden online opslaan en synchroniseren (gelijkmaken) met de iPhone, iPad en Mac. Zo zijn altijd en overal alle gegevens bij de hand!
 • 16 oktober 2017 - Twee nieuwe titels van Visual Steps nu verkrijgbaar!
  Leer werken met allerlei handige functies en trucs in Windows 10 met Tips, trucs en sneltoetscombinaties in Windows 10. Ga aan de slag met de tips en trucs uit het boek Professioneel fotograferen met uw Samsung telefoon en maak de meest professionele foto's die u ooit met uw Samsung telefoon heeft gemaakt.
 • 25 september 2017 - Een interessante selectie boeken van Visual Steps
  Vereeuwig de ervaringen uit uw leven voor uw kinderen en kleinkinderen. Uw levensverhaal in woord en beeld inspireert u bij het kiezen van onderwerpen en geeft daarbij diverse praktische schrijf- en opmaaktips. Maak schilderijen zonder verf met het boek Schilderen op een tablet. De duidelijke en eenvoudige aanpak in dit boek zorgt ervoor dat de mooiste landschappen op een tablet worden geschilderd.
 • 12 september 2017 - Komt u ook naar de 50PlusBeurs?
  Zoals u van ons gewend bent, zijn wij ook dit jaar weer aanwezig op de 50PlusBeurs. Voor een gezellig dagje uit is de 50PlusBeurs een uitstekende keuze. De 50PlusBeurs is al 25 jaar 's werelds grootste evenement voor actieve plussers met 600 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater.
 • 4 september 2017 - Nieuw! Professioneel fotograferen met de iPhone
  Ga met deze gids aan de slag en maak de meest professionele foto's die u ooit met een iPhone heeft gemaakt. Leer werken met de geavanceerde functies van Excel. Met ons nieuwste boek leert u stap voor stap werken met diverse uiteenlopende opties van Excel.
 • 15 augustus 2017 - Uw belangrijke gegevens overzichtelijk bij elkaar dankzij dit onmisbare boek!
  In deze nieuwsbrief krijgt u informatie over de nieuwe titel Uw belangrijke gegevens overzichtelijk bij elkaar.
 • 4 augustus 2017 - Ontdek Google-programma's en maak apps voor de iPhone en iPad
  In deze stap-voor-stapuitgave Ontdek Google Chrome, Gmail, Google Foto's en Google Drive gaat u aan de slag met veelgebruikte programma's van Google: Google Chrome, Gmail, Google Foto's en Google Drive. Leer apps maken voor de iPhone en iPad met het gratis programma Xcode en het boek Programmeer je eigen iPhone en iPad apps.
 • 24 juli 2017 - Aan de slag met uw vakantiefoto's en -video's
  Bewerk nu uw favoriete foto's tot het best mogelijke eindresultaat met het gratis online fotoprogramma Pixlr en het boek Fotobewerking op de computer. Leer uw video's bewerken tot een professionele film met het boek Videobewerking met Premiere Elements.
 • 5 juli 2017 - Aan de slag met programmeren, fotobewerking, presentaties maken en nog veel meer!
  Iedereen kan leren programmeren met Scratch. Benut de mogelijkheden voor foto's, video en muziek in Windows 10 optimaal. Met het Basisboek PowerPoint 2016 leert u in een handomdraai alles over PowerPoint.
 • 31 mei 2017 - Nieuwe uitgave over videobewerking en diverse andere interessante boeken
  Aan de slag met het uitgebreide videobewerkingsprogramma Adobe Premiere Elements met het boek Videobewerking met Premiere Elements. Maak uw website met WordPress - het boek dat beschrijft hoe u op een makkelijke en doeltreffende manier een website voor een eigen bedrijf of hobby maakt en onderhoudt.

Visual Steps™-methode

Al jarenlang de meest effectieve manier om te leren werken met de pc, tablet of smartphone!  Lees over de methodeDe Visual Steps-boeken

Direct aan de slag / Stap-voor-stapinstructies / Begrijpelijke inhoud