Skip to content

De Visual Steps™-methode

De Visual Steps™-methode: al jarenlang de meest effectieve manier om te leren werken met de pc!

Op deze webpagina krijgt u informatie over de gebruikte methode in de boeken van Visual Steps.

Kenmerken van deze methode

  • Begrijpelijke inhoud – In ieder boek wordt rekening gehouden met de wensen, kennis en vaardigheden van beginnende of iets gevorderde computergebruikers.
  • Duidelijke structuur – Ieder boek is opgezet als een complete cursus die stap voor stap zonder moeite kan worden gevolgd.
  • Schermafbeelding van iedere stap – Er wordt gewerkt aan de hand van eenvoudige instructies en schermafbeeldingen. Het is direct duidelijk welke handeling moet worden uitgevoerd.
  • Direct aan de slag – Het boek wordt naast het apparaat gelegd en de handelingen worden direct uitgevoerd.
  • Uitvoering – De teksten zijn opgemaakt in een flink formaat letter. Ook als het boek naast het apparaat ligt, is het goed leesbaar.
afbeeldingstijlen gebruiken

 

Hoe werkt u met een boek van Visual Steps?

De methode bevat stap-voor-stapinstructies voorzien van vele schermafbeeldingen. Er wordt gewerkt met oefenvoorbeelden en oefenbestanden.

De instructies met de icoontjes muis, toetsenbord, pointer en tik geven aan welke handeling u moet uitvoeren. Op het scherm ziet u hetzelfde als in de schermafbeeldingen in het boek.

De pleister geeft hulp als er iets fout is gegaan en pijltje waarschuwt wanneer u ergens op moet letten.

Handelingen die al eerder zijn besproken of al bekend zijn, worden met een voetstappen weergegeven. Deze voetstapjes verwijzen naar de bijlage Hoe doe ik dat ook alweer? achter in het boek met een verkorte uitleg van de stappen.

Bij boek staat achtergrondinformatie en bij lichtbol staan extra tips voor gebruik van het programma.

De Visual Steps™-methode is ontwikkeld door Addo Stuur in samenwerking met de Universiteit Twente, faculteit der Toegepaste Onderwijskunde, afdeling Instructietechnologie. De Visual Steps-uitgaven worden geschreven door een team van ervaren auteurs die al jarenlang computerboeken schrijven volgens de Visual Steps™-methode.


De Visual Steps-boeken

Direct aan de slag / Stap-voor-stapinstructies / Begrijpelijke inhoud