Betalen met iDeal Visual Steps op Twitter Visual Steps op Facebook

Visual Steps-methode

Op één serie na zijn alle Visual Steps-boekenseries geschreven volgens de Visual Steps-methode.
Kenmerkend voor deze methode zijn de stapsgewijze instructies en de visuele weergave van de handelingen in de talrijke schermafbeeldingen. Een boek geschreven volgens de Visual Steps-methode is een complete cursus over Windows of een specifiek programma die u zelfstandig in uw eigen tempo kunt doorwerken.

Daarnaast geeft Visual Steps de serie Visuele stappengidsen uit. Deze serie is geschreven volgens de Visual Steps Beknopt-methode: een compact geschreven instructiemethode waarin knoppen en opdrachten visueel worden weergegeven.
Gebruik deze voordelig geprijsde serie als naslagwerk om snel een bepaald onderwerp op te zoeken en direct uit te voeren op uw eigen pc. Handig voor thuis en op het werk!

Kenmerken Visual Steps-methode

 • Ieder boek is een complete cursus
 • Geschikt voor thuisgebruik en cursussen
 • Stap voor stap-instructies met bijbehorende schermafbeelding van iedere stap
 • Per hoofdstuk ingedeelde, doorlopende series handelingen
 • Direct aan de slag op uw eigen apparaat
 • Uitgebreide uitleg in begrijpelijke taal
 • Tekst in flink formaat letters
 • Uitgebreide index en woordenlijst
 • Uitgebreide achtergrondinformatie
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Visual Steps-methode wordt gebruikt in alle series met uitzondering van de serie Visuele stappengidsen

Kenmerken Visual Steps Beknopt-methode

 • Handig naslagwerk in compact A5-formaat voor thuis en op het werk
 • Efficiënte opsomming van stappen
 • Visuele weergave van knoppen en opdrachten in instructies
 • Zeer beperkt gebruik van schermafbeeldingen
 • Per onderwerp geordende, afgeronde series handelingen
 • Direct aan de slag op uw eigen pc
 • Beknopte uitleg
 • Geschikt voor computergebruikers met basiskennis computervaardigheid en gevorderde computergebruikers
 • Visual Steps Beknopt-methode wordt gebruikt in de serie Visuele Stappengidsen

Neem zelf een kijkje
Om een indruk te krijgen van de Visual Steps-methode en de Visual Steps Beknopt-methode, kunt u onderstaande pagina's bekijken.
U ziet een voorbeeld van een kleurenuitgave van beide methodes.
Wilt u een pagina beter bekijken? Klik dan op de pagina om in te zoomen.

ga naar boven

Visual Steps-methode op het formaat 20 x 27 cm

Klik op één van onderstaande knoppen om de pagina's om te slaan:

 

ga naar boven

Visual Steps Beknopt-methode op A5-formaat

Klik om te vergroten

Meer over de methode

Hieronder ziet u een aantal belangrijke elementen uit de Visual Steps-methode en de Visual Steps Beknopt-methode.
De pagina's komen uit kleurenuitgaven. Visual Steps heeft ook een groot aantal titels uitgegeven die niet in kleur zijn gedrukt.

Visual Steps-methode

In de Visual Steps-methode boekenseries worden stap voor stap-instructies gegeven.
De instructies zijn vetgedrukt en voorzien van een afbeelding van het onderdeel waarop u moet klikken.
Met een lijn naar de schermafbeelding ernaast wordt precies aangegeven waar dat onderdeel zich op uw beeldscherm bevindt.
U ziet dus precies wat u moet doen op uw eigen computer. Vergissingen zijn uitgesloten!

Pictogrammen
Bij het boekje krijgt u extra achtergrondinformatie. De pijl waarschuwt u voor iets. De hand geeft aan dat u iets anders moet doen. Tik De muis geeft aan dat u iets met de muis moet doen. Het toetsenbord betekent dat u iets moet typen op het toestsenbord. Bij de pleister vindt u hulp bij veelgemaakte fouten. Bij een lamp vindt u een extra tip. Opzoeken achter in het boek in de bijlage: Hoe doe ik dat ook alweer.

In de Visual Steps-methode wordt gebruikgemaakt van pictogrammen.
Bij het pictogram De muis geeft aan dat u iets met de muis moet doen. gebruikt u de computermuis.
Bij het pictogram Het toetsenbord betekent dat u iets moet typen op het toestsenbord. gebruikt u het toetsenbord.
Bij het pictogram Tik tikt u met uw vinger op het scherm van bijvoorbeeld uw tablet.

Voorbeeld pictogrammen muis en toetstenbord

ga naar boven

Bij de pleister vindt u hulp bij veelgemaakte fouten.In de Visual Steps-methode boeken wordt rekening gehouden met vragen die bij de gebruiker kunnen spelen en hulp geboden bij vergissingen die vaak worden gemaakt. De pleister duidt deze help-teksten aan.

Voorbeeld pictogram pleister

ga naar boven

In de boeken geschreven volgens de Visual Steps-methode vindt u bij de lamp Bij een lamp vindt u een extra tip. praktische tips:

Voorbeeld pictogram lamp

ga naar boven

De hand geeft aan dat u iets moet doen. Hier een voorbeeld van herhaling door oefeningen.Een groot aantal Visual Steps-methode boeken bevat oefeningen waarin de oefenstof per hoofdstuk wordt herhaald. Ieder handje duidt een instructie aan.

Voorbeeld oefeningen

ga naar boven

snel opzoeken in de bijlage: Hoe doe ik dat ook alweer?Alle Visual Steps-methode boeken bevatten een bijlage Hoe doe ik dat ook alweer? waarin u snel kunt opzoeken hoe een handeling ook alweer uitgevoerd moet worden. In de hoofdstukken staan genummerde voetstapjes die verwijzen naar deze bijlage.

Voorbeeld genummerde voetstapjes

ga naar boven

Bij het boekje krijgt u extra achtergrondinformatie. Bij dit pictogram wordt in de Visual Steps-methode boeken praktische achtergrondinformatie in voor iedereen begrijpelijke taal gegeven:

Voorbeeld van achtergrondinformatie

ga naar boven

Alle boeken geschreven volgens de Visual Steps-methode bevatten een uitgebreide index:

Voorbeeld van uitgebreide index

ga naar boven

Visual Steps Beknopt-methode

Heeft u al enkele beginnersboeken doorgewerkt of beschikt u al over basiskennis computervaardigheid en heeft u behoefte aan een handig naslagwerk om snel en eenvoudig op te zoeken hoe bepaalde handelingen en opties uitgevoerd moeten worden? Dan is de Visuele stappengids met de Visual Steps Beknopt-methode ideaal om (naast uw reeds aangeschafte Visual Steps-boeken) te gebruiken!

Visuele stappengidsen zijn compact vormgegeven boekjes in A5-formaat. Speciaal bedoeld om snel de stappenvolgorde van veelgebruikte opties en handelingen op te zoeken. De stappengidsen zijn gebaseerd op de Hoe doe ik dat ook alweer?-bijlage uit de andere Visual Steps-methode: een compacte instructie voorzien van afbeeldingen, dus zeer gemakkelijk te volgen. Visuele stappengidsen zijn handige naslagboekjes voor iedere pc-gebruiker!

Ieder onderwerp bevat een geordende, afgeronde serie handelingen weergegeven als efficiënte opsomming van stappen. Het bevat een visuele weergave van knoppen en opdrachten in de instructies.

Voorbeeld van opsomming van stappen

ga naar boven

Ieder hoofdstuk in een boek geschreven volgens de Visual Steps Beknopt-methode heeft een eigen kleur, zodat u een hoofdstuk snel en gemakkelijk kunt opzoeken. Daarnaast bevatten veel paragrafen een verwijzing naar een vergelijkbaar of aansluitend onderwerp.

Voorbeeld van hoofdstuk eigen kleur

ga naar boven

Achter in een boek geschreven volgens de Visual Steps Beknopt-methode vindt u een woordenlijst waarin u de betekenis van begrippen kunt opzoeken:

Voorbeeld van woordenlijst

ga naar boven

Daarnaast bevatten de boeken een uitgebreide index:

Voorbeeld van uitgebreide index

ga naar boven

De Visual Steps-auteurs

In de periode 2000-2006 is Addo Stuur als auteur en mede-eigenaar verbonden geweest aan uitgeverij Visual Steps. Addo Stuur heeft de bekende Visual Steps-methode ontwikkeld: stap voor stap-computerboeken met bij iedere stap een schermafbeelding. Dhr. Stuur heeft november 2006 besloten om zich na zes jaar intensieve arbeid terug te trekken uit de uitgeverij en te stoppen met het schrijven van computerboeken. Zijn werkzaamheden heeft hij overgedragen aan zijn vaste team ondersteunende medewerkers dat bestaat uit getrainde Visual Steps-auteurs en -redacteuren die al jaren intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling, het schrijven, het controleren en opmaken van de boeken. De productie van de bekende Visual Steps-boekenseries gaat op dezelfde manier, met dezelfde aanpak en kwaliteit, onverminderd door. Op de Visual Steps-boeken die na november 2006 zijn verschenen, treft u de nieuwe auteurs-verzamelnaam Studio Visual Steps aan.

Onderzoek Universiteit Twente

Visual Steps-methode boeken zijn geschreven op basis van studie en onderzoek verricht door medewerkers van de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde (afdeling instructietechnologie) van de Universiteit Twente. Betere boeken voor de kennismaking met de computer en Windows zult u waarschijnlijk nergens ter wereld vinden. Op tal van manieren spelen de Visual StepsTM-handleidingen in op uw manier van leren, uw wensen en behoeften, en uw kennis en vaardigheden. Met deze boeken kunt u direct snel aan de slag en krijgt u alleen die achtergrondinformatie die echt nodig is om goed met Windows en andere computerprogramma's te kunnen werken. Ook de vele plaatjes in de Visual Steps-methode boeken zijn bijzonder. Met deze plaatjes, meestal afbeeldingen van het beeldscherm, kunt u direct zien of u een instructie correct hebt uitgevoerd. Door de instructies in kleine stappen en de ondersteuning met plaatjes kunt u uw eerste kennismaking met de computer met vertrouwen tegemoet zien. Omdat er bij iedereen wel eens iets mis gaat geeft dit boek ook hulp bij fouten zodat u een aantal problemen zelf kunt oplossen. Heel bijzonder is ook het formaat van de Visual Steps-methode boeken. Het is ietsje groter dan de meeste handleidingen waardoor de tekst en plaatjes beter leesbaar zijn. Kortom, dit zijn boeken waarvan ik verwacht dat ze voor u een uitstekende leidraad zullen zijn.

dr. Hans van der Meij
Faculteit Toegepaste Onderwijskunde (afdeling Instructietechnologie) van de Universiteit Twente.

Testgroepen

Visual Steps-handleidingen worden getest door gebruikers uit de doelgroep. Gaat het over beginnende senioren, dan worden in deze doelgroep proefpersonen gezocht. Dit testen is essentieel onderdeel van het perfectioneren van de handleiding zodat lezers er met plezier en zonder problemen mee kunnen doorwerken.

 

Visual Steps

© Visual Steps B.V. | Volg Visual Steps op  Visual Steps op Twitter Twitter |  Visual Steps op Facebook Facebook |  Rss feeds