Skip to content

Nieuws van Visual Steps

Aan de slag met Windows 10 - inclusief alle belangrijke nieuwe updates!

Windows 10 voor senioren deel 1 - derde editie

In deze derde editie komen alle belangrijke onderwerpen aan de orde en worden de wijzigingen uit de laatste updates ook besproken.

28 juli 2020

Wat te doen als uw computer crasht

Back-ups maken

Laat uw bestanden niet verloren gaan!

7 juli 2020

Uw persoonlijk archief

Mijn belangrijke gegevens overzichtelijk bij elkaar

Dit boek is meer dan een boek alleen. Wanneer u het heeft ingevuld, is het zowel een persoonlijk archief als een bron van informatie voor nabestaanden voor wanneer u er niet meer bent of niet meer in staat bent om uw eigen belangen te behartigen. Op eenvoudige wijze noteert u allerhande informatie. Ieder deel is voorzien van tips en informatie over de in te vullen gegevens.

17 juni 2020

Maak de leukste projecten met Scratch

Scratch 3.0

Als je programmeert ben je creatief bezig, leer je logisch nadenken en hoe je problemen oplost. Met het gratis programma Scratch 3.0 leer je programmeren door allerlei leuke en interessante spellen, animaties, programma’s en andere projecten te maken. Door allerlei blokken achter elkaar te zetten maak je iets uit het niets! Laat bijvoorbeeld een figuur over het scherm lopen en maak je eigen animatie.

22 april 2020

Deze praktische titel maakt u wegwijs in Verkenner

Werken met mappen en bestanden en back-uppen in Windows 10 - tweede editie

De mappen op een computer zijn een soort archiefkast. Deze bevatten bestanden, mappen en bibliotheken. Er kunnen oneindig veel mappen gemaakt worden, met daarin ieder gewenst aantal submappen en bestanden. In Verkenner zijn de mappen en bestanden te bekijken. Bestanden kopiëren, verwijderen en verplaatsen is allemaal mogelijk. Of bestanden op een USB-stick, externe harde schijf, of in de cloud plaatsen. Werken in de cloud komt aan bod en er worden verschillende diensten besproken die dit aanbieden.

11 febuari 2020

2 nieuwe oefenboeken!

2 nieuwe oefenboeken!

Onze educatieve serie is weer uitgebreid met 2 nieuwe oefenboeken!
We hebben weer nieuwe oefenboeken voor groep 7 en 8:
- Leren en oefenen met procenten en het metriek stelsel voor groep 7 en 8
- Oefenen met aardrijkskunde en natuuronderwijs voor groep 8

21 januari 2020

Een nieuwe iPhone? Zo werkt hij!

Werken met de iPhone met iOS 13 en hoger

Leer alles over de belangrijkste functies van de iPhone. Bellen, internetten, e-mailen, Whatsappen en nog veel meer...

19 november 2019

Heeft u een iPad en wilt u er graag mee leren werken?

iPad voor senioren met iPadOS 13 en hoger

In uw eigen tempo doet u veel kennis op over dit populaire apparaat. Voor u het weet heeft u een e-mail verzonden en naar informatie gezocht op het internet.

12 november 2019

Basisboek Office 2019 met diverse tips en bonushoofdstukken

Basisboek Office 2019, 2016 en Office 365

Met deze titel leert u stap voor stap en efficiënt werken met de programma's Word (tekstverwerken), Excel (rekenen), PowerPoint (presentaties maken) en Outlook (e-mailen).

14 oktober 2019

Basisboek Outlook 2019 met extra tips

Basisboek Outlook 2019, 2016 en Office 365

Naast uitgebreide mogelijkheden voor e-mail bevat Microsoft Outlook ook mogelijkheden voor het bijhouden van een agenda, takenlijst en contactpersonen.

20 september 2019

Is uw computer ook zo traag?

Het opruimboek voor de computer

Opstarten lijkt lang te duren en werken met programma's gaat langzaam. Dan is het tijd om de computer eens goed op te ruimen! In dit gebruiksvriendelijke boek wordt stap voor stap besproken hoe u de computer weer sneller kan laten werken. Na het maken van een back-up, wordt de computer opgeschoond en onnodige software verwijderd. Er wordt gekeken hoe vol de harde schijf is en wat u kunt doen om meer opslagruimte te creëren.

5 augustus 2019

Aan de slag met uw tablet met Andoid 8 (Oreo)

Samsung Galaxy tablet met Android 8

Met dit gebruiksvriendelijke boek leert u alle belangrijke functies en opties aan bod met de Samsung Galaxy tablet met Android 8. E-mailen, internetten, notities maken, een route uitstippelen, werken met foto's, video's en muziek, het wordt allemaal besproken. Daarnaast kan in de Play Store worden gezocht naar vele gratis en betaalde apps. Zoals puzzels, spelletjes, recepten, reisplanners en fotobewerkingsapps. Het aanbod is enorm.

29 juli 2019

2 nieuwe titels in de De Visual Steps Educatief-reeks

2 nieuwe titels in de De Visual Steps Educatief-reeks

Naast de al eerder verschenen boeken Oefenen met rekenen en Oefenen met taal, hebben we nu ook oefenboeken met ontleden en breuken.
- Leren en oefenen met breuken voor groep 7 en 8
- Leren en oefenen met ontleden voor groep 7 en 8.

10 juli 2019

Leer alles over de werking van jouw digitale camera!

Inzicht in Fotografie

Leer de basisbegrippen en –technieken die essentieel zijn voor het maken van betere foto's, ongeacht welke camera je hebt. Zoals de juiste lenskeuze voor jouw stijl van fotograferen, of het kiezen van de juiste camera-instellingen bij wisselend licht.
Sean T. McHugh bespreekt op een heldere manier en met veel visuele voorbeelden zowel de basisbegrippen als de meer gevorderde onderwerpen. Hij legt basisbegrippen als belichting en scherptediepte uit, maar verklaart ook de werking van cameralenzen en –sensoren bij het opvangen van licht en het produceren van afbeeldingen. Je leert niet alleen wélke camera-instellingen je in verschillende situaties moet gebruiken, maar ook waaróm.

3 juli 2019

Voor iedereen die een professionele, fraaie website of blog wil maken

Maak uw website met WordPress

Op zoek naar een makkelijke en doeltreffende manier om een website voor eigen bedrijf of hobby te maken en onderhouden? Met dit handige stap-voor-stapboek en de gratis webbouwdienst WordPress kan snel en doeltreffend een professionele website worden gemaakt. Compleet met afbeeldingen, logo’s, tekst en hyperlinks. Er zijn geen dure webdesigners nodig!

Aan de hand van een kant-en-klaar sjabloon vult u de website naar eigen wens. Wat voor website u ook wilt maken, de mogelijkheden worden allemaal behandeld op een dusdanige manier dat het zelfs zonder veel computerkennis mogelijk is om een website te maken.

25 juni 2019

20 makkelijke projecten om de leukste gadgets mee te maken

Raspberry PI project handboek

Het Raspberry Pi project handboek is een beginnersboek geschikt voor iedereen die houdt van elektronica en programmeren. Na een spoedcursus Raspberry Pi om aan de slag te kunnen, leer je allerlei interactieve projecten bouwen zoals een digitale drumset, een door WiFi bestuurde robot of een Pong-spel.
Maar ook projecten als een inbraakalarm, een weersvoorspeller en Internet-of-Things gadgets voor in- en rond het huis.

24 juni 2019

Leer stap-voor-stap de basisprincipes van Microsoft Excel

Computergids Excel 2019, 2016 en Office 365

Door de stapvoor-stapinstructies zijn alle handelingen eenvoudig uit te voeren. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, school en thuis!

23 mei 2019

Leer stap-voor-stap de basisprincipes van Microsoft Word

Computergids Word 2019, 2016 en Office 365

Door de stap-voor-stapinstructies leert u in uw eigen tempo werken met Word. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, school en thuis!

23 mei 2019

Basisboek PowerPoint 2019 is verschenen!

Basisboek Powerpoint 2019, 2016 en Office 365

Het programma Microsoft PowerPoint is een zeer populair en gebruiksvriendelijk programma voor het maken van professionele presentaties. In dit boek leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies.

30 april 2019

Nu verkrijgbaar! Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker - tweede editie

Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker is hét ultieme beginnersboek voor senioren. En deze tweede editie is helemaal bijgewerkt tot de laatste updates. Speciaal geschreven voor starters die nauwelijks (of nooit) eerder hebben gewerkt op een computer of laptop. Beginnershandelingen zoals het aanzetten van de computer en het gebruik van de muis of het touchpad, worden stap voor stap aangeleerd. Ook aan het gebruik van het toetsenbord wordt ruim aandacht besteed. Verder komt het starten en sluiten van programma's en het openen en opslaan van bestanden aan de orde.

30 april 2019

Basisboek Excel 2019 is verschenen!

Basisboek Excel 2019, 2016 en Office 365

In Basisboek Excel 2019, 2016 en Office 365 leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies. Door de stap-voor-stapinstructies zijn alle handelingen eenvoudig uit te voeren. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, school en thuis!

20 febuari 2019

Visual Steps™-methode

Al jarenlang de meest effectieve manier om te leren werken met de pc, tablet of smartphone!  Lees over de methode
Koopjeshoek

De Visual Steps-boeken

Direct aan de slag / Stap-voor-stapinstructies / Begrijpelijke inhoud