Skip to content

Studio Visual Steps

De Visual Steps-auteurs
Het Studio Visual Steps-team bestaat uit ervaren auteurs die computerboeken schrijven volgens de Visual Steps-methode:

  • stap voor stap-instructies;
  • schermafbeelding van iedere stap.

De auteurs werken samen met het vaste redactieteam aan de ontwikkeling van Visual Steps-boeken. De auteursnaam Studio Visual Steps staat garant voor een uitstekende kwaliteit Visual Steps-boeken die altijd volgens dezelfde aanpak en methode worden geschreven.
In het Voorwoord van ieder Studio Visual Steps-boek maakt u kennis met de auteur die de inhoud van de desbetreffende titel heeft geschreven en samengesteld.
Hieronder stellen de auteurs zichzelf voor.

Yvette Huijsman

Yvette Huijsman - auteur

Na mijn studie Bestuurlijke Informatiekunde heb ik diverse beroepen beoefend, variërend van Europees coördinator van International Student Travel B.V tot marktmeester op de Oosterse Markt in Beverwijk. Sinds een aantal jaren geef ik op freelance basis allerlei soorten trainingen en schrijf en herschrijf ik het bijbehorende lesmateriaal en de toetsen. Verder doe ik regelmatig opdrachten op het gebied van opleiding en ondersteuning van gebruikers van specifieke computerprogramma's. Dat houdt o.a. in het schrijven van handleidingen. Daarnaast geef ik computercursussen over Microsoft Office.

Ik heb recent onder andere meegewerkt aan de volgende Visual Steps-titels:


Henk Mol

Henk Mol - auteur

Ik ben Henk Mol, geboren in 1955 en inmiddels dus een senior computergebruiker. Na een administratieve opleiding kwam ik zo'n 30 jaar geleden min of meer toevallig met computers in aanraking. Opleidingen waren er nog nauwelijks, dus ik moest alles in de praktijk leren. Mijn werk bestond uit het invoeren van de computer in verschillende bedrijven en het opleiden van de gebruikers.
Ruim 10 jaar geleden startte ik een eigen opleidingsinstituut voor computercursussen. Deze opleidingen waren vooral gericht op het bijbrengen van basiskennis Windows, internet en Microsoft Office aan beginnende gebruikers. Sinds een aantal jaren gebruik ik mijn ervaring ook voor het schrijven van boeken voor Visual Steps.

Ik heb recent onder andere meegewerkt aan de volgende Visual Steps-titels:


Alex Wit

Alex Wit - auteur

Ik ben van 1963 en dus opgegroeid in de tijd van de Commodore 64 en de eerste PC's. Door mijn fascinatie met die nieuwe, snel opkomende techniek kwam ik in de informatica terecht na de middelbare school. Na een periode werken als programmeur bij de bekende chocoladefabrikant Droste, besloot ik mijn horizon wat verder te verruimen. Zo volgde ik een uitgebreide video-opleiding en een schrijfcursus.
Ik raakte daarna aan de slag als schrijver, waarbij ik o.a. computercursussen ontwikkelde voor een schriftelijk onderwijsinstituut. Ik kwam vervolgens bij Visual Steps terecht, waar ik als auteur bijna vanaf het begin heb meegeschreven aan diverse boeken. Daarnaast schrijf ik regelmatig artikelen voor computerbladen als de PC Plus en andere tijdschriften en houd me bezig met het ontwikkelen van websites en het geven van computercursussen.

Ik heb recent onder andere meegewerkt aan de volgende Visual Steps-titels:


Saskia vanWeert-Berghout

Saskia van Weert-Berghout - auteur

Geboren in de late jaren zeventig, ben ik opgegroeid met de eerste generatie computers voor thuis (Commodore 64). In mijn studententijd aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg maakte ik de opkomst van internet en de mobiele telefoon mee. Ik weet nog goed dat mensen zich afvroegen waarom je toch altijd bereikbaar zou willen zijn. Nu zijn we wat jaren verder en is de moderne technologie niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Mijn werk is freelance tekstschrijver en eindredacteur en ik vind het leuk om mensen te helpen wegwijs te worden in de digitale wereld. Ik schrijf veel over computers en internet. In mijn vrije tijd kook ik graag en schrijf ik recepten en artikelen voor mijn site www.eetnieuws.nl.

Ik heb recent onder andere meegewerkt aan de volgende Visual Steps-titels:


Addo Stuur

Addo Stuur

In de periode 2000-2006 is Addo Stuur als auteur en mede-eigenaar verbonden geweest aan uitgeverij Visual Steps. Addo Stuur heeft de bekende Visual Steps-methode ontwikkeld: stap voor stap-computerboeken met bij iedere stap een schermafbeelding. Dhr. Stuur heeft november 2006 besloten om zich na zes jaar intensieve arbeid terug te trekken uit de uitgeverij en te stoppen met het schrijven van computerboeken. Zijn werkzaamheden heeft hij overgedragen aan zijn vaste team ondersteunende medewerkers dat bestaat uit getrainde Visual Steps-auteurs en -redacteuren die al die jaren intensief betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling, het schrijven, het controleren en opmaken van de boeken.
De productie van de bekende Visual Steps-boekenseries gaat op dezelfde manier, met dezelfde aanpak en kwaliteit, onverminderd door. Op de Visual Steps-boeken die na november 2006 zijn verschenen, treft u de nieuwe auteurs-verzamelnaam Studio Visual Steps aan.


Het redactieteam ...

Naast het team auteurs is het redactieteam, bestaande uit Jolanda Ligthart en Rilana Groot er om de boeken aandachtig te controleren en de laatste puntjes op de i te zetten.


De Visual Steps-boeken

Direct aan de slag / Stap-voor-stapinstructies / Begrijpelijke inhoud