Programmeren met Minecraft

Leer programmeren met het populaire spel Minecraft

Nieuws en errata

Op deze webpagina vind je informatie als er iets gewijzigd is aan Minecraft en de beschreven stappen in het boek.
Zie je iets in het boek dat niet klopt met wat je op het beeldscherm ziet? Bekijk dan deze webpagina om na te gaan of er iets gewijzigd is.

Belangrijk bij dit boek!

Welke versie Minecraft downloaden?

Wanneer u Minecraft downloadt op een Windows computer moet u de klassieke versie, oftewel de Java-versie downloaden. De Windows 10-versie verschilt teveel van het boek.

 

Instructies ter vervanging van pagina 29, 30, 31 en 32

In de huidige Java-versie van Minecraft kunt u geen profiel meer maken zoals beschreven op p.29 t/m 32 van het boek. Onderstaand pdf-bestand vervangt deze pagina's. Volg de instructies goed op.
Pdf-bestand downloaden »

 

Update Minecraft - instellen van de server

Geldig bij 1e druk van het boek
Onlangs is er een update geweest van Minecraft, waarbij het instellen van een multiplayer-server is gewijzigd. In dit bestand lees je wat er is gewijzigd. De stappen vervangen pagina’s 30 en 31 uit het boek voor Windows en pagina 41 voor de Mac.

 

Help! Ik loop tijdens installatie op de Mac vast

Mocht het zo zijn dat je tijdens de installatie op de Mac vast loopt, neem dan een kijkje achter in het boek bij de probleemoplossers. Mogelijk staat daar de oplossing tussen.

Ook is het het proberen waard om Java SE Development Kit 10.0.2 te downloaden en installeren. Let op dat je wel de versie voor MacOS selecteren. Dat kan via deze website https://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk10-downloads-4416644.html

Vraag eventueel hulp aan een ervaren computergebruiker.