Fotobewerking op de computer

Uw digitale foto's bewerken in het gratis fotoprogramma Pixlr en beheren in Windows

Nieuws en errata

Op deze webpagina vindt u aanvullingen bij het boek. Ook kunt u hier eventuele errata bij uw boek vinden.
Ziet u iets in uw boek dat niet klopt met wat u op uw beeldscherm ziet? Bekijk dan deze webpagina om na te gaan of er iets gewijzigd is.

Het programma Pixlr opent niet

In sommige gevallen opent het programma Pixlr niet direct. Ervaart u daarmee ook problemen, probeer dan in eerste instantie een andere internetbrowser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox. U zou ook kunnen kijken of het programma wel opent als u op deze link klikt:

https://pixlr.com/editor/

Aanvullend bestand Adblocker installeren

In het boek leest u hoe u een adblocker installeert om ervoor te zorgen dat u geen advertenties aan de rechterkant van het venster van Pixlr ziet. In het boek wordt uitgelegd hoe u de adblocker installeert in de internetbrowser Edge van Windows 10. Indien u een andere versie van Windows heeft of liever een andere internetbrowser gebruikt, leest u in dit aanvullende PDF-bestand hoe u dit doet.

Openen » ( PDF bestand PDF -5 pagina's)

Pixlr-o-matic werkt niet meer zoals beschreven

Op pagina 230, hoofdstuk 7.17 wordt verteld over het programma Pixlr-o-matic. Dit is niet meer beschikbaar op de manier die in het boek staat beschreven. U kunt het alleen nog als programma downloaden op de computer, maar niet meer online op de computer.

De makers hebben Pixlr-o-matic nu als app gemaakt voor op de telefoon of tablet. Als u de app op uw telefoon opzoekt in de App-store of PlayStore, dan vindt u het programma wel.

Dit deel zou u dus eventueel op de telefoon kunnen doen, want de App is gratis, of u slaat dit deel over.