Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Geschikt voor

Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden full colour Auteur: Studio Visual Steps
ISBN: 978 90 5905 340 3
Uitvoering: Paperback, full colour
Aantal pagina's: 136
 Inhoudsopgave
 Voorbeeld hoofdstuk
Prijs: € 12,95

Deze titel is ook als eBook verkrijgbaar.
ISBN 978 90 5905 412 7

Ebook


De computer goed beveiligen is voor veel mensen gemeengoed. Ze controleren het apparaat regelmatig op updates en voeren antivirusscans uit. Op tablets worden deze maatregelen vaak nog niet getroffen. Toch is dat zeer belangrijk, want tablets worden steeds vaker het doelwit van aanvallen van cybercriminelen. Deze computergids gaat na of een tablet goed beveiligd is. Door middel van stap voor stap-instructies controleert u diverse zaken. Niet alleen of de laatste updates zijn geïnstalleerd en of een antivirusapp is ingesteld, maar ook op welke wijze het tablet moet omgaan met cookies, pop-ups en locatie-instellingen. Ook krijgt u tips om verstandig om te gaan met internet, e-mail, internetbankieren en online winkelen op uw tablet. U moet er toch niet aan denken dat persoonlijke gegevens op straat liggen of uw bankrekening wordt geplunderd!
Daarnaast is het maken van een back-up uiterst belangrijk. Met deze reservekopie raakt u bij een crash niet uw waardevolle, persoonlijke bestanden en foto’s kwijt. Het laatste onderwerp is het beheren en verwijderen van apps en bestanden zodat er geen onnodige ruimte op uw tablet in beslag wordt genomen.
Kortom, een zeer complete titel die onmisbaar is als u gesteld bent op goede beveiliging en privacy! 

Een greep uit de onderwerpen:

  • beveiliging tegen virussen
  • omgaan met spam en phishing
  • privacyinstellingen maken
  • sterke wachtwoorden maken
  • veilig internetbankieren en online winkelen
  • veilig op Facebook, Twitter en andere sociale media
  • back-ups maken
  • tablet opruimen

Geschikt voor:
Tablets met Android versie 4 tot en met 6, zoals de Samsung Galaxy Tab.
De iPad.

Reacties van lezers:

"Privacy, veiligheid en een back-up maken, allemaal dingen waar je niet direct aan denkt, zodra je een tablet koopt/gebruikt, maar wel onderwerpen die zeer belangrijk zijn. Eigenlijk zou je na het lezen van de handleiding, dit boek eerst moeten lezen en daarna kijken wat kan je nog meer kunt met je tablet. De duidelijkheid in het boek laat je zien hoe je je tablet veilig kunt gebruiken. Het boek is prettig te lezen met duidelijke voorbeelden. Dagelijkse bezigheden m.b.t. veiligheid worden goed beschreven."
- A. Abbring

"Het is nuttig boek voor beginners. Het maakt duidelijk waar men op moet letten en de achtergrondinformatie maakt duidelijk dat men ook op een tablet voorzichtig moet zijn."
- Docent SeniorWeb

Gebruikers van dit boek kochten ook:

Fotobewerking op uw tablet