Betalen met iDeal Visual Steps op Twitter Visual Steps op Facebook

Oefenfoto's

Oefenfoto's bij het boek Foto's ordenen en bewerken met Picasa

Aanvullend bestand Nieuw gebruikersaccount maken

Na het installeren, leest Picasa automatisch alle afbeeldingen van de huidige gebruiker in. Op uw computer kunnen dat duizenden foto's en andere afbeeldingen zijn en dat kan vrij lang duren. Wilt u liever eerst oefenen? Maak dan een nieuwe gebruikersaccount waarin u Picasa installeert. Als u niet weet hoe u een nieuw gebruikersaccount aanmaakt, kunt u gebruikmaken van het PDF-bestand Nieuw gebruikersaccount maken.

Picasa 3.9

Picasa wordt regelmatig vernieuwd. Onlangs is de nieuwste versie Picasa 3.9 verschenen. Er zitten enkele kleine wijzigingen in de nieuwe versie. In het PDF-bestand Picasa 3.9 vindt u een overzicht van de knoppen die zijn aangepast.

Picasa 3.6

Picasa wordt regelmatig vernieuwd. Onlangs is de nieuwste versie Picasa 3.6 verschenen. Als u het programma zojuist heeft geïnstalleerd zult u op uw beeldscherm soms andere dingen zien dan in het boek staat aangegeven. In het PDF-bestand Picasa 3.6 vindt u informatie over de nieuwe functie Gezichtsherkenning en een overzicht van de knoppen die zijn aangepast.

Picasa 3.6 downloaden en installeren

In Basisgids Picasa wordt versie 3 van het programma behandeld. Ondertussen is een verbeterde versie van het programma verschenen. U krijgt de nieuwe versie van het programma niet via de gebruikelijke automatische upgrade binnen, maar u moet deze zelf downloaden en over de huidige versie heen installeren. Al uw persoonlijke instellingen worden dan vanzelf overgenomen. In het PDF-bestand Picasa 3.6 downloaden en installeren vindt u een paragraaf over het downloaden en installeren van de nieuwe versie van Picasa. Daarna volgt een paragraaf over de nieuwe functie Gezichtsherkenning. Verder vindt u in dit PDF-bestand een overzicht van de knoppen die zijn aangepast.

Picasa 3

In het boek Digitale foto's beheren en bewerken met Picasa wordt het programma Picasa 2 behandeld. Ondertussen is een derde versie van het programma uitgekomen. Als u aan de slag wilt met Picasa 3 kunt u dat programma downloaden en vindt u hieronder de grootste verschillen die behandeld worden in het boek ten opzichte van versie twee. Wilt u liever werken met versie twee. Download het programma dan vanaf de website http://picasa.google.nl/download.

In Picasa 3 zijn sommige knoppen van plaats veranderd. Kunt u een knop niet direct vinden, kijk dan eventjes bij het volgende aanvullende PDF-bestand of deze misschien op een andere plaats staat.

Aanvullend bestand Digitale foto's overzetten van camera naar pc

Als u het boek Digitale foto's beheren en bewerken met Picasa heeft doorgewerkt, kunt u met u eigen foto's aan de slag. U kunt met Picasa ook foto's van uw digitale fotocamera naar uw computer overzetten. Hoe u dit doet leert u in het volgende aanvullende PDF-bestand:

Help! Het PDF-bestand wordt niet geopend op mijn computer

De aanvullende hoofdstukken en enkele informatiepagina's worden aangeboden in de vorm van PDF bestand PDF-bestanden.
U kunt zo'n bestand openen, bekijken en afdrukken met het programma Adobe Reader. Na controle van uw gegevens wordt het hoofdstuk automatisch op uw computer geopend in het programma Adobe Reader.

Als dat bij u niet gebeurt, heeft u dit gratis programma nog niet op uw computer staan. In dat geval moet u dit programma eerst downloaden en installeren op uw pc. Lees eerst de volgende webpagina door: Wilt u meer informatie over Adobe Reader?
Klik daarna op onderstaande knop om Adobe Reader gratis te downloaden:
Klik op deze knop om Adobe Reader gratis te downloaden