een boek van de Hobby & Computer & Senior serie

 

Nieuwsbrief
Als u zich aanmeldt, wordt u gratis via de
e-mail op de hoogte gehouden van alle nieuwe uitgaven van Visual Steps

E-mailadres


Nieuws en errata

Werkt Polderbits Geluidsrecorder en Geluidsbewerker op Windows 7?

Bij de boeken van Visual Steps wordt versie 4.0 build 90 meegeleverd. Hierbij hoort ook een Toegangssleutel waarmee u de laatste versie (de 32-bit Editie van versie 8.0) van de software kunt activeren. Dit kunt u doen via de website van Polderbits: http://www.polderbits.com/recorder_download_nl.htm. Hierbij hoort echter niet de mp3 ondersteuning, net als het geval is bij versie 4. Deze kunt u via de website en tegen betaling opwaarderen.

Polderbits Geluidsrecorder en Geluidsbewerker versie 4 werkt op een aantal punten niet goed onder Windows Vista of 7.

  • In versie 4.0 van het programma werkt de Help-functie niet. Windows 7 geeft daarbij foutmeldingen. Sinds versie 5 is dit opgelost.
  • In Windows en 7 is elke beschikbare geluidsbron, zoals een lijningang of microfoon, een apart "apparaat" geworden. Hierdoor wordt bij het starten van versie 4 van de Geluidsrecorder nu eerst gevraagd van welke apparaat (geluidsmixer) u wilt opnemen en elk apparaat heeft nog maar één geluidsbron, 'hoofdvolume' genaamd. Dit uit zich in de manier waarop u nu de opnamebron moet kiezen, maar het heeft verder geen invloed op de opnamefunctionaliteit.
  • Geluidsbronnen als 'Stereo Mix' of 'Wave' zijn standaard uitgeschakeld (disabled) in Windows 7 en kunnen alleen door de gebruiker (dus niet programmatisch) via een verborgen feature in Windows 7 weer worden ingeschakeld. Op moderne computers zijn dergelijke geluidsbronnen meestal helemaal niet meer aanwezig. Dit heeft alleen impact op het kunnen opnemen van internet, maar niet op het opnemen van externe geluidsapparatuur, waarover de boeken gaan. Als u een 32-bit Windows computer heeft, kunt u alsnog opnemen van Internet via de nieuwe PolderbitS Audio Driver geluidsbron in de laatste versie 8. Voor 64-bit computers kunt u tegen betaling opwaarderen naar de 64-bit Editie, zodat opnemen van Internet ook dan weer mogelijk is.
  • Indien nodig, zie www.polderbits.nl

Platenspeler met USB-aansluiting

Bij het gebruik van een platenspeler met usb-aansluiting hoeft u alleen de usb-aansluiting in een USB-poort van de computer te stoppen. Alle andere aansluitkabels die in het boek worden beschreven voor een gewone platenspeler, vervallen.

De USB-platenspeler wordt door Windows herkend als een usb-apparaat. Het kan nodig zijn om de benodigde drivers te installeren vanaf de cd-rom die u eventueel bij de platenspeler heeft gehad. Leest u daarvoor de instructies bij uw platenspeler.

Heeft u een usb-platenspeler op uw computer aangesloten, dan zal die in de meeste gevallen ook door Polderbits worden herkend. U ziet dan een keuzemenu voor de start van de geluidsrecorder waarin u kunt kiezen voor uw USB-apparaat. Afhankelijk van het merk en type platenspeler is dat echter niet altijd het geval. Ook kan het gebeuren dat u wel kunt opnemen, maar geen geluid hoort of bij het afspelen met PolderbitS of dat u in Windows Media Player geen geluid hoort. Om het geluid weer normaal te horen bij het afspelen (dus niet bij het opnemen) moet u de computer herstarten.

Als het opnemen direct met de Geluidsrecorder van PolderbitS niet lukt, gebruik dan het programma dat bij uw platenspeler wordt meegeleverd. Als de muziek op de computer staat, kunt u Polderbits gebruiken om de muziek te bewerken.

Werken de programma's bij het boek onder Windows Vista?

Windows Vista

Polderbits Geluidsrecorder en Geluidsbewerker
Bij de boeken van Visual Steps wordt versie 4.0 build 90 meegeleverd. Hierbij hoort ook een Toegangssleutel waarmee u de laatste versie (versie 5.0) van de software kunt activeren. Dit kunt u doen via de website van Polderbits: http://www.polderbits.com/recorder_download_nl.htm.
Hierbij hoort echter niet de mp3 ondersteuning. Deze kunt u via de website en tegen betaling opwaarderen.

Polderbits Geluidsrecorder en Geluidsbewerker werkt op een aantal punten niet goed onder Windows Vista. Dit geldt voor zowel versie 4.0 als versie 5:

  • In versie 4.0 van het programma werkt de Help-functie niet. Windows Vista geeft daarbij foutmeldingen. In versie 5 is dit al wel opgelost.
  • In Windows Vista is elke beschikbare geluidsbron, zoals een lijningang of microfoon, een apart "device" geworden. Hierdoor wordt bij het starten van de Geluidsrecorder nu eerst gevraagd van welke device (geluidsmixer) u wilt opnemen en elk device heeft nog maar één geluidsbron, 'hoofdvolume' genaamd. Dit uit zich in de manier waarop u nu de opnamebron moet kiezen, maar het heeft verder geen invloed op de opnamefunctionaliteit.
  • Geluidsbronnen als 'Stereo Mix' of 'Wave' zijn standaard uitgeschakeld (disabled) in Windows Vista en kunnen alleen door de gebruiker (dus niet programmatisch) via een verborgen feature in Vista weer worden ingeschakeld. Dit heeft alleen impact op het kunnen opnemen van internet, maar niet op het opnemen van externe geluidsapparatuur, waarover de boeken gaan.

Indien nodig, zie www.polderbits.nl.

Windows Media Player 10
Windows Media Player 10 is in Windows Vista vervangen door versie 11. De vensters van versie 11 wijken iets af van versie 10.

Easy Disc CD & DVD Labels
Het programma is getest onder Windows Vista en werkt voor zover bekend zonder problemen.

Update programma PolderbitS Geluidsrecorder en Geluidsbewerker

In build 91 van de Visual Steps Editie versie 4.0 van de PolderbitS Geluidsrecorder en Geluidsbewerker is het probleem van het niet kunnen vinden van het handleidingbestand opgelost.

download nuKlik hier om de update versie 4.0 build 91 nu te downloaden 

U kunt de huidige installatie op uw computer vervangen door dit installatieprogramma uit te voeren. Het is niet nodig eerst de huidige installatie te verwijderen en uw Toegangssleutel zal deze versie automatisch activeren. U hoeft dus niet opnieuw te registreren.

Help! De Helpfunctie van het programma functioneert niet op een Windows Vista-computer

Sommige programma's beschikken over Help-bestanden die niet ‘gelezen’ worden door Windows Vista. In dat geval kunt u aanvullende software van Microsoft (de maker van Windows) downloaden waarmee u de Help-bestanden toch kunt gebruiken.
Op deze webpagina van Microsoft vindt u daarover informatie. Daar kunt u ook de aanvulling downloaden. Na installeren van deze aanvullende software op uw Windows Vista-computer kunt u de Help-bestanden gebruiken.


Nieuwsbrief aanmelden

Uitgeverij Visual Steps verstuurt regelmatig per e-mail een gratis Visual Steps Nieuwsbrief met informatie over nieuwe boeken, handige tips en trucs en gratis cahiers.

Abonnees van de Visual Steps Nieuwsbrief hebben toegang tot de gratis cahiers en Tips en trucs (PDF-bestanden) op de website www.visualsteps.nl

Hier kunt u zich zonder enige verplichting aanmelden voor deze gratis service:

Nieuwsbrief aanmelden
E-mail :
 
naar boven

 

  •  

Windows 7
compaitibiliteit

 

  •  

Platenspeler met USB-aansluiting

 

  •  

Windows Vista
compaitibiliteit

 

  •  

Helpfunctie van het programma functioneert niet

 

  •  

Update programma PolderbitS